Har du flækket din tand, eller er der opstået andre skader på den, kan en tandkrone være den rette løsning. Med en tandkrone vil den beskadigede tand komme til at ligne en helt naturlig tand igen.

Hos Tandlægerne i Jyllingecentret 41 tager vi imod mange patienter fra blandt andet Jyllinge, Ølstykke, Stenløse og omegn, som skal have påsat en krone på en eller flere tænder, og vi tager også gerne imod dig.

Hvornår kan en tandkrone være nødvendig?

En tandkrone fungerer som en erstatning for den del af tanden, der er knækket eller på anden vis beskadiget.

Der kan være mange forskellige årsager til, at det kan være nødvendigt med en tandkrone. Det primære formål med en tandkrone er dog at beskytte ødelagte og svage tænder.

En tandkrone kan være nødvendig i følgende tilfælde:

  • Dele af tanden er knækket og kan ikke repareres tilfredsstillende med en plastfyldning
  • Tanden giver dig en dårlig bidfunktion
  • Tanden er blevet nedslidt på grund af tandskæren
  • Din tand er blevet beskadiget på grund af caries (huller)
  • Du ønsker et flottere smil
  • Din tand har brug for ekstra beskyttelse efter en rodbehandling.

Det er vigtigt at få behandlet en knækket tand, da du uden behandling kan risikere at miste tanden helt. Ved at få påsat en tandkrone får tanden den ekstra beskyttelse, som den har brug for. Det er især vigtigt ved knækkede kindtænder, da de er meget udsatte, fordi det er de primære tyggetænder.

Hvis du har en dårlig bidfunktion på grund af din tand, skyldes det, at der er så lidt tilbage af tanden, at vi ikke kan nøjes med en plastfyldning, og i så fald vil en tandkrone være den bedste løsning.

Skærer du tænder, når du sover, kan dine tænder blive både små og skrøbelige. I så fald kan en tandkrone styrke tænderne og sikre dig et passende størrelsesforhold mellem dit ansigt og dine tænders størrelse.

Hvis den samme tand udsættes for store og mange huller, kommer der et tidspunkt, hvor vi ikke kan foretage flere fyldninger. Her kan en tandkrone have en forebyggende virkning, så du muligvis kan undgå at få påsat et implantat i stedet for.

Er du ked af dit smil, kan en tandkrone også gå ind og imitere din naturlige tands udseende og give dig smilet tilbage.

Har du fået foretaget en rodbehandling, har tanden som regel efterfølgende behov for ekstra beskyttelse i form af en tandkrone, da behandling kan være meget hård for tanden.

Vælg mellem flere forskellige typer kroner

Der findes en række forskellige slags tandkroner, og vi bistår gerne med både rådgivning og vejledning, så du har de rette informationer at træffe dit valg ud fra, når du skal vælge, hvilken type tandkrone du skal have.

Fuldkeramisk tandkrone

Den fuldkeramiske krone er den nyeste type krone. Den består som regel af glaskeramik, og den kan eventuelt være forstærket af øvrige materialer.

MK-krone

En MK-krone er fremstillet af metal, hvorpå der vil være påbrændt porcelæn.

Guldkrone

En guldkrone er fremstillet af rent guld, og den kan derfor holde til en meget hård belastning. Typisk bruges guldkronen på kindtænderne eller de tænder, der er bagerst i munden, da den adskiller sig meget fra dine egne tænder.

Hvad koster en tandkrone?

Vi tilbyder en billig pris på en ny tandkrone, der dog varierer afhængigt af, hvilken type du vælger.

En porcelænskrone koster 3.995 kr., mens en metalkeramikkrone koster 5.900 kr.

Du kan finde alle vores priser her.

Vi tilbyder 10% rabat på prisen.

En tandbro kan være løsningen ved mistede tænder

Har du mistet en eller flere tænder, kan en tandbro i stedet for være den rette løsning. Tandbroen sidder fast og kan ikke tages ud, og den føles som dine egne tænder.

For at du kan få påsat en tandbro, er det dog nødvendigt, at der er raske tænder omkring den eller de manglende tænder, da de raske tænder skal fungere som bropiller.

I enkelte tilfælde kan et tandimplantat dog være en bedre løsning frem for en tandbro. Vi undersøger dig og kommer herefter med vores anbefaling til, hvilken løsning der vil være mest optimal for dig.

Kontakt os og bestil tid til en konsultation

Er du i tvivl om, hvilken løsning der vil være den rette for dig? Så bestil en tid til en konsultation hos os. Ring på telefon 93 94 13 59 eller book tiden online. Har du spørgsmål, kan du også skrive til vores e-mail info@tand41.dk.